En spennende kurs-vår for Blitz

Jeg er nå om dagene midt i bachelorskriving, siste innspurt før jeg forhåpentligvis er ferdig utdannet vernepleier. Fristen for innlevering nærmer seg med stormskritt, så det er litt av grunnen til at bloggen her ikke blir opptadert mer hyppig pr. nå. Vi kommer sterkere tilbake når oppgaven er levert! 

Likevel, selv om jeg har litt andre ting å gjøre enn hund, så går dagene til en blanding av lesing, skriving, pauser foran TVn og tur og trening med hundene. Med Happy fokuserer jeg i hovedsak på kontakt og innkalling på tur. Der har vi åpenbart en jobb foran oss, for jeg og Frøken Selvstendig og Vet-best-selv er ikke alltid like enige *ler*, men det går absolutt framover. Jeg har troa på at det skal bli en lydig hund av henne også til slutt. 

Så til overskriften! Jeg har meldt Blitz på to lydighetskurs nå i vår/sommer. I midten av mai skal vi begynne på et "LP-spirer"-kurs, som er et slags trinn 2 til konkurranselydighetskurset. Her skal vi øve mer inngående på klasse 1 øvelsene og jobbe mot ferdige øvelser. I motsetning til trinn 1 som handler mer om å få på plass gode grunnferdigheter. Vi er allerede godt i gang med grunnferdigheter, men mangler fortsatt litt pirk og utholdenhet til å få ferdige øvelser. Vi er i gang med å jobbe inn fri ved fot, få presisjon her med tanke på fokus og posisjon, samt jobbe med utholdenhet. Vi var en periode utrolig flinke til å jobbe med utgangsstilling, men det har dessverre sklidd litt ut etter at valpis kom i hus, så det tar vi opp igjen for det fulle nå! Ruta har vi kommet greit i gang med, Blitz har god fart og en fin framdrift, så her må vi jobbe inn mer avstand og få en pålitelig stå. 

Kurs nummer 2 er et rent utgangsstilling og fri ved fot- kurs. Dette fordi utgangsstilling og fri ved fot er øvelser som går mye igjen i LP-programmet. Med en hund som Blitz må vi skynde oss langsomt. Hun er ikke en hund som bare går og går, og motivasjonen må være på plass. I tillegg til en rolig øking av kriterier så hun ikke faller av lasset og blir lei. Jeg har de første to årene jobbet mye med belønningsutvikling hos henne og bygge opp motivasjon til at lydighet er GØY! Hun er ikke en typisk lydighetsrase og har en del egne meninger, så her må vi ta det rolig så vi ikke går på en smell. Det er en omveltning å trene en whippet kontra en bruksschäfer. Det er for all del en kjekk utfordring og Blitz er en skikkelig kul hund å trene. 

Så håper vi da, at vi på sikt er klare for en tur i ringen, når forholdene er tilrettelagt. For Blitz har meninger hun...som f.eks. at det er helt umulig og UHØRT at en whippet skal ligge i dekk på asfalt eller grus...det er jo ikke noe behagelig synes hun. I tillegg er hun noen ømfintelig for vær. Så siden vi ikke kan bruke teppe i fellesdekk eller klær på en konkurranse, så må vi jobbe både med de forholdene hun ikke liker, samt tenke litt tilrettelegging. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: One Husebø

_________________________________________________________________________________________________

Skal du gå noen spennende kurs i år?

5 kommentarer

Prima

01.05.2017 kl.18:14

Misunnlig på deg som skal gå kurs, har ingen planer for øyeblikket selv. Men kurs er veldig gøy og lærerikt.

Clickerdog-alt om hund.

01.05.2017 kl.20:56

Prima:
Ja, synes det er kjekt å gå noen kurs innimellom for å gå ny inspirasjon og treningsmotivasjon :)
Så spennende! :D Vi har akkurat gått en agilitykurs, holder på å ta en online utstillingskurs, og så skal vi gå et lydighetskurs i august:)

Clickerdog-alt om hund.

02.05.2017 kl.16:52

Hundelykke:
Ja, det er kjekt med kurs! Spennende med agility også, har hatt lyst å gå det med Blitz, men har rett og slett ikke nok timer i døgnet pr nå.
Ser den, man får aldri nok timer i døgnet når man holder på med hund:P Er altfor mye gøy å gjøre!

Skriv en ny kommentar

Norske blogger

Snus i bloggen

Info

hits