Vår aller første hundeutstilling!

Nå kjenner jeg det begynner å krible i magen, vi skal på utstilling! For første gang har jeg en hund det er verdt å stille. Nemi er jo NKK-registrert, men siden hun er bruksschäfer, og selv til bruksschäfer å være er hun noe uvanlig i kroppsbygningen, så har jeg ikke tatt meg bryet med å stille henne. Blitz derimot er en helt vanlig hund uten noen spesielle linjer eller sånt bak seg så jeg er veldig spent på hvordan hun gjør det i ringen.

Jeg har aldri stilt hund før, så jeg er veldig spent på hvordan det skal gå. Det er valpeshow, Blitz' sitt første og siste(hun fyller 9 mnd. noen dager etter utstillingen). Vi har trent litt på oppstilling og sånt hjemme, men det er ikke alltid lett å få det til selv. Beina skal stå riktig osv og det er vanskeligere enn man skulle tro! Vi har ikke øvd så mye på å løpe venstresvinger da, så det må vi øve litt på. Jeg misstenker at det blir litt hopp og sprett og noe biting i båndet, men hun er en treningsmotivert liten frøken, så det er ikke umulig at vi skal få det greit til. 

Jeg er veldig spent på hvilken kritikk hun får, jeg synes jo hun er kjempefin men det kommer jo an på hva dommeren liker. Jeg skal reise sammen med ei venninne som har en whippet på samme alder som Blitz og de er kjempeforskjellig bygget. Hennes whippet er spinkel og smal, mens Blitz er litt kraftigere og etter mitt blikk, noe mer velproposjonert ut i fra alderen. Det er hvert fall sikkert at om dommeren foretrekker hennes type whippet, så vinner ikke Blitz noe særlig, for de er veldig forskjellige. Men men, uansett resultat, så tar vi det som trening og morro. I utstilling har man den hunden man har, det er ikke så mye man(eller i hvert fall jeg) kan gjøre for at hun skal få et bedre resultat. Klart kan gode handlere vise hunden på en god måte som gjør det lille ekstra, men for min egen del tror jeg ikke det er så mye jeg får gjort til og fra. Uansett er det bare for gøy, vi kommer ikke til å reise land og strand rundt for å sanke rosetter eller titler, men litt må vi jo prøve :)

Vi skal stille ut i Letohallen i romjula, siden vi allerede er i Lillehammer da, så passet det fint! Det er påmeldt 14 valper og 40 voksne whippeter, så det blir nok litt konkurranse. Spennende! Noen andre som skal til Leto og stille ut i romjula?

 

Én kommentar

ingrid

16.12.2015 kl.06:41

Lykke til :D

Skriv en ny kommentar

Norske blogger

Snus i bloggen

Info

hits