Mål for 2016!

For at hundetreningen skal ha noe hensikt og også for å gi motivasjon, er det greit sette seg noen konkrete mål man ønsker å oppnå. Vi har alle noe man ønsker å forbedre med hunden sin, enten det er å gjøre det bedre i konkurranser eller helt hverdagslige ting man ønsker å endre på. Det er lettere å trene målrettet når man ha noe å jobbe mot. Når du ikke vet hva du skal jobbe mot, så vet du heller ikke hvilke kriterier du skal sette for hunden, og da blir treningen bare tullete og ustrukturert. 

Jeg har laget noen mål for mine hunder som jeg håper vi oppnår neste år. 

Nemi:
- Få opprykk til klasse 2 lydighet.
- Starte klasse 2 lydighet.
- Starte klasse 1 rally-lydighet.
- Få opprykk til klasse 2 rally-lydighet.
- Få mer konkurranseerfaring og roe seg litt ned ift. konkurransesetting.
- Holde seg frisk og være verdens beste schäfer!

Blitz:
- Begynne på besøkshundutdanning.
- Gå agility nybegynnerkurs.
- Starte rally-lydighet rekrutt.
- Starte rally-lydighet klasse 1.
- Starte agility klasse 1.
- Prøve oss på appellmerket i lydighet.
- Delta på utstilling.
- Være den beste lille whipsefrøken!

Målene for Blitz er litt prøveprosjekt, og det spørs nok om vi får gjort alt vi har satt som mål. Legg merke til at jeg bare har skrevet "startet" ikke noe om hva hun skal oppnå. Jeg vet for lite om hvordan hun vil fungere i trening til å vite hvor lett eller vanskelig det blir å trene inn diverse øvelser med henne. Noen av målene regner jeg med skal gå i boks hvert fall!

På toppen av dette skal jeg også gå Canis sin klikkertrenerutdannelse trinn 2, det er litt annerledes enn trinn 1, så jeg regner med jeg får tid til å konkurrere ved siden av. Vi har skikkelig fått mersmak på konkurranse etter at Nemi hanka inn en 1. plass på vår lydighetsdebut i begynnelsen av måneden! Det var dessverre ikke nok til å få opprykket, men det satser jeg på kommer neste gang! * Har du noen mål for din hund du ønsker å oppnå i 2016?

2 kommentarer

Therese

29.11.2015 kl.11:15

Så moro å se at dere er i gang med konkurranser :D Vi har selvfølgelig også mål for neste år, jeg har bare ikke kommet så langt som å tenke på dem enda :p Er jo en hel mnd igjen av 2015 hehe

Clickerdog-alt om hund.

29.11.2015 kl.15:46

Therese:
Ja, nei, det er jo en liten stund igjen! :)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger

Snus i bloggen

Info

hits