De er ikke små så lenge disse valpene...

De vokser fort disse valpene. Nå er det snart 3 måneder siden jeg henta Blitz og tiden har gått så fort! Hun har gått fra å være en 2 kg. liten chihuahua-lignende sak til å bli en hund som faktisk ser ut som en whippet og veier nå nesten 9 kg! Hun er turbo, tøff, uredd og ekstremt sosial. Alt med puls er hennes beste venn. Hun er ikke spesielt fisefin av seg og ingenting slår et skikkelig gjørmebad. Hun er ikke akkurat det jeg så for meg da jeg kjøpte meg whippet. Man sitter liksom igjen med et inntrykk av at whippeten er en selvstendig, fisefin og litt forsiktig rase som ikke er glad i vann. De er rolige, sover helst dagen lang i et godt teppe i sofaen. Sistnevnte kommer nok når hun blir eldre. Foreløbig er det enten full action eller så ligger hun som et slakt og sover.

I går hadde Blitz sin første svømmetur. Jeg hadde trodd hun ville trenge litt mer overtalelse, men neida. Hun fulgte rett etter meg ut i vannet og la på svøm sammen med Nemi. Artig! 

En annen ting med Blitz, som jeg ikke helt hadde forventet med tanke på rasen, er at hun er veldig treningsvillig. Hun jobber bra og er veldig lettlært, selv for kjedelige tørre godbiter. Hun kommer greit på innkalling som regel. Nå har vi startet valpekurs og jeg er spent på hvor mye vi får til i løpet av kurset. Spesielt kanskje med tanke på at vi går høsten i møte. På vestlandet er høsten våt, forblåst og kjølig, så hvor mye en liten, kald whipsekropp vil være med på, det får vi se. Jeg utsetter innhandling av klær til henne lengst mulig og håper at det jeg kjøper er noe hun kan ha ganske lenge. Jeg håper hun er ferdig med den verste vekstfasen inntil klær blir nødvendig. 

Vi har dessverre slitt litt med hjemme-alenetrening, men dette begynner å komme seg. Vi måtte rett og slett begynne helt på nytt. Hun har framgang, så jeg håper ikke det tar så alt for lang tid før hun kan være alene noen timer. Heldigvis trives hun godt i bil og kan være alene der i flere timer. Det redder studiene mine!

På Nemi-fronten er det ikke så veldig mye nytt å melde egentlig. Vi jobber oss fram mot målet om å starte i klasse 1 lydighet og vi er snart klare for å starte. Hun er en veldig tålmodig storesøster ovenfor Blitz og har vokst opp til å bli en flott hund å ha med å gjøre. Nå i august fylte hun 3 år og jeg tror jeg med sikkerhet nå kan si hun er voksen, full fart ute, rolig inne.

Vi øver oss litt til utstilling også, så får vi se når det blir aktuelt å faktisk stille. Valpeshow er det tydeligvis ikke flust har her, ikke som jeg har fått med meg hvert fall.Basenjien Hera er bestevennen til Blitz og Nemi :)


3 kommentarer

Camilla Stavrum

24.08.2015 kl.14:58

Så fine de er:)

Stine Tokle

24.08.2015 kl.15:05

åhhh <3 nydelige!

Prima

26.08.2015 kl.10:06

Elsker whippeter som ikke er whippeter:)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger

Snus i bloggen

Info

hits