Hver til sitt bruk...

Det har i det siste gått opp for meg at jeg har betalt 13000 kroner for en hund med dårlig innkalling, som tygger i stykker teppene i huset, som skal drepe dopapiret mens jeg prøver å tørke opp en tissedam og som piper veldig insisterende når hun er uenig.

Jeg har betalt for en hund som ikke kommer til å gi noe gratis i trening og som kan jobbe for en godbit det ene sekundet, mens den samme godbiten er totalt uinteressant det neste. Jeg har også betalt for en hund som overfaller alt og alle i pur lykke, og som ikke legger demper på temperamentet om en hund ikke tar nok hensyn til at hun er liten. 

Joda...jeg har flere ganger utbrutt "forbanna mynde/jakthund" og lurer et øyeblikk på hvorfor jeg har kjøpt en valp på speed som er totalt uinteressert i å lære hverdagslydighet og som viser deg finger'n om du så mye som tenker på å dra fram strenge-stemmen. Som du må løpe rundt som en tulling, med den lyseste, kjekkeste pipestemmen du greier å lokke fram, for å i det hele tatt fange oppmerksomheten til det lille dyret og kanskje muligens greie å belønne en innkalling. Kanskje. Med mindre den finner en barkebit, en pinne, en blomst eller noe annet uhyre spennende på veien inn. Den lille dritten som aldri har lest at valper på samme alder holder seg nær eier for å knytte bånd og føle trygghet eller noe annet piss. Oppdagelsesferd er mye kjekkere. Nemlig.

Det øyeblikket det gikk opp for deg at selv om forrige valpetid, med en bruksschäfervalp var utfordrende på en hel del områder, så trengte du aldri bekymre deg for at den skulle stikke av på tur eller at den ikke ville dø for en godbit. Den kom nemlig med ferdigutviklet borrelås og matvett. Riktignok ser mine antagelser om at alenetrening med mini skal gå greit ut til å stemme. Hvis jeg går ut mens hun sover, løfte hun på et halvt øye, grynter og legger seg til å sove igjen. Uinteressert i å vite hvor matmor har tenkt seg hen. I motsetning til schäfermonsteret som skreik det lungene kunne prestere om man for guds skyld skulle våge seg av sted på do i fred. Joda. Hver til sitt bruk og hver sin smak. At de to valpene jeg har hatt er som natt og dag, det er det ingen tvil om. Forhåpentligvis vil løpegleden til begge gjøre at de i det minste har noe til felles som voksne. Ja, og tannfekting og brytekamp med hverandre. Det må ikke glemmes.

Nei, noe lydighetsstjerne blir nok aldri minien, jeg mener, hvorfor kjøre golf når man kan kjøre ferrari, men en lykkepille som vil glede mange, det tror jeg absolutt hun skal. 

 6 kommentarer

Eva-Lena N. Buhaug

19.06.2015 kl.15:21

Hehe, kjenner igjen dette ja. Jeg gikk jo motsatt vei, fra ubrukelig-i-trening-hund til arbeidsjern med ADHD, lang batteritid og rask lading. Hugin ble skaffet fordi jeg ville ha en rolig og enkel familiehund, og han er jo perfekt til det! :-) Men blir nok ikke en ny whippet igjen med det første.

Forøvrig er du heldig når hun ikke har problemer med separasjon. Vet mange whipser sliter med det, og Hugin slet veldig med det som ung.

Prima

19.06.2015 kl.18:47

Haha, kjenner meg igjen. Godt skrevet.

Elin Slåen

19.06.2015 kl.23:20

Trier var jo en så "perfekt" valp at jeg i grunn gruer meg som en gal til neste troll kommer i hus, for jeg er helt overbevist om at jeg kommer til å få en "satan-hund" uten like :P Ha ha.. Det er så typisk, så jeg kan nesten vedde på det, at neste valp (jeg skal jo ha to på en gang) kommer til å spise i stykker både hus og møbler, være totalt døv for innkalling og dra i båndet som en annen gal :P

Men, det kan jo hende det ikke blir så ille- likevel er jeg veldig fornøyd med at jeg denne gangen velger å vente til "valpen" jeg skal ha nå er nærmere et år, slik at oppdretteren lærer han litt manérer ;)

Clickerdog-alt om hund.

20.06.2015 kl.11:41

Elin Slåen:
Jeg føler jeg har hatt to normale valper ift. ramp og faenskap. Noen områder er de flinke på, andre gir deg grå hår. Men sånn er det. Blir så mye greiere når de blir eldre. En måneds tid eller to, så er det største orket innomhus forhåpentligvis over :)

Clickerdog-alt om hund.

20.06.2015 kl.11:42

Eva:
Ja, har skjønt at det kan være en problem på rasen. Jeg tar mye heller jobben med innkalling og selvstendig hund enn hund med sep.angst any day!

Caroline

03.07.2015 kl.20:16

Oioioi, er nesten som å lese om min lille Rhodesian Ridgeback det her! Så må si jeg måtte le når jeg leste dette :D Hun er 10 uker nå, føles ut som jeg har hatt henne i flere mnd alt, ikke bare 2 uker :P Alt er mye mer interessant enn meg; folk, hunder, blomster, pinner, papir på bakken osv... Og enten er det full stopp på alt som er interessant, eller full rulle mot noe annet.. Båndtrening blir nok vanskeligere enn planlagt :P Har og blitt noen runder rundt stua for å fange henne med enten sko eller annet, er jo så moro å erte mor.. Og ja, prøver å si strengt "NEI", da lager hun bare en brumme-lyd og så er det full rulle mot noe annet :D Men blir nok gode hunder av disse også, sier til meg selv at det er nå herje-tiden er, så lander hun nok etterhvert :) I hvertfall skjønner litt mer av det som er forventet :) Lykke til med valpen!

Skriv en ny kommentar

Norske blogger

Snus i bloggen

Info

hits